Дигитален маркетинг и SEO

Обука За Дигитален Маркетинг И SEO

       Напредувајте во Вашата кариера и бидете во тек со последните трендови од дигиталниот маркетинг. Зголемете ја продажбата и свесноста за брендот преку користење на различни онлајн маркетинг алатки и техники.  

Со оваа обука ќе научете да креирате, имплементирате и да управувате со напредни маркетинг стратегии, користите различни техники за рекламирање и оптимизирање на веб страни.

Обуката опфаќа професионално користење на социјалните медиуми, генерирање на leads – потенцијални клиенти, оптимизирање на собраќајот на веб страни, аналитика на веб страни, рекламирање на пребарувачи, емаил маркетинг и блогирање.

Обуката трае 16 часа.  

Програма

Вовед во е-бизнис и е-трговија

 •     Вовед во интернет маркетинг и интернет бизнис
 •     e-трговија
 •     Интернет маркетинг и неговите бенефити
 •     Политики за е-трговија и интрнет маркетинг

Генерирање лидови и нивно конвертирање во бизнис

 •     Што е Lead генерација?
 •     Начини да генерирате Leads (потенцијални клиенти)
 •     Што е Lead Funnel?     
 •     Како да ги негуваме лидовите?

Веб аналитика – Google Analytics

 •     Вовед во веб аналитика
 •     Мeтоди за прибирање на податоци
 •     Процеси и алатки за веб анализа
 •     Google Аnalytics
 •     Анализа на публика
 •     Преглед на содржина и конверзии
 •     Најдобри практики за веб анализа

SEO и зголемување на сообраќај на сајт

 •     Како функционира рекламирањето на пребарувачи
 •     Вовед во SEO(Search Engine Optimization)
 •     SEO процес и алатки
 •     SEO поврат на инвестиција (ROI)
 •     Зголемување на сообраќајот на вебсајт

Рекламирање на пребарувачи

 •     Како функционира рекламирањето на пребарувачи
 •     Вовед во SEO(Search Engine Optimization)
 •     SEO процес и алатки
 •     SEO поврат на инвестиција (ROI)
 •     SEO најдобра практика
 •     Зголемување на сообраќајот на вебсајт

Email Маркетинг

 •   Типови на Email маркетинг
 •     Email маркетинг менаџмент
 •     Email маркетинг стратегиско планирање
 •     Email менаџирање со кампањи
 •     Чекори во организирање  Еmail камапања:
 •     Дизајнирање на Еmail Template
 •     Градење на листи
 •     Еmail Testing
 •     Закажување и праќање
 •     Email анализа

Маркетинг на Социјални медиуми

 •     Маркетинг на социјални медиуми
 •     Facebook маркетинг
 •     Facebook маркетинг алатки
 •     Twitter маркетинг
 •     Twitter маркетигн алатки
 •     Linkedin маркетинг
 •     Linkedin маркетинг алатки

Блогирање

 •     Разбирање на терминологијата
 •     Корпоративно Блогирање
 •     Пишување содржина за блогови
 •     Најдобрите практики за Блогови