Javen Advertising

Javen Advertising
Slide
FRONT-END ПРОГРАМИРАЊЕ
+ ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК

Сакате Дa Работите Како Програмер Во Германија?

Изберете ја најдобрата комбинација – Изучување на Front end програмирање и Германски јазик за работа во ИТ сектор. 

Обуката е наменета за почетници во областа програмирањето, како и со или без минимално познавање на германски јазик. 

Обуката за Front-End програмирање се изведува по верифицирана програма од страна на Мин. за образование и наука, како и Центарот за образование на возрасни Скопје. 

Оваа обука вклучува изучување на најпознатите технологии за креирање на код за делот од веб страните и софтверските апликации кој е видлив за посетителите односно корисниците. Изучување на програмски јазици за кодирање на апликации, вклучувајќи визуелни елементи како што се мени ленти, најразлични копчиња за акција и целокупен распоред и дизајн на веб страни или веб апликации.

Технологии што се изучуваат во оваа обука се:

 • HTML
 • CSS
 • SCSS
 • JavaScript
 • JQuery
 • Bootstrap
 • WordPress

Обуката е практична и изобилува со изработка на повеќе практични проекти, односно по завршувањето на обуката студентот ќе има изработено повеќе комплетно фукционални апликации.

Сертификатот што се добива од оваа обука е валиден и признаен во нашата земја, и во сите Европски земји. 

Обуката за германски јазик е наменета за почетници и за луѓе кои сакаат да работат и живеат во Германија, со посебен фокус за работа во ИТ индустрија. 

Обуката за изучување на Германски јазик вклучува:

 • Основно ниво на разбирање на германски јазик
 • Употреба на познати секојдневни изрази и зборови
 • Претставување и основна конверзација
 • Поими и изрази за работа во ИТ сектор
 • Реализација на интервју
 • Размена на информации за различни ситуации

За поминатата обука за германски јазик се добива сертификат за познавање на германски јазик според степенот после извршено тестирање.
Воедно, со учество и завршување на оваа обука, нудиме и поврзување со германски ИТ компании и директни препораки за студенти кои сакаат да живеат и работат во Германија. 

Времетраење на обуката 5 месеци.

Реализација на обуката може да биде со физичко присуство во Битола, или пак онлајн.

Часовите за програмирање се одржуваат 2 пати неделно по 2 часа.
Часовите за германски јазик се одржуваат 2 пати неделно по 2 часа.

Цена: 64.000 Денари
Плаќањето може да биде на 5 рати.
За плаќање во готово, цената за обуката е со 10% попуст.

Обуките може да се реализираат и одделно, односно студентот може да се запише само на Академијата за Фронт енд програмирање (40.000 денари) или само на обуката за Германски јазик (24.000 денари). 

Отворенa групa со почеток на: 10ти март 2023г.
Не пропуштајте ја оваа можност!

Инвестирајте во вашата кариера

Контактирајте нè