Јавен Адвертајзинг

WordPress

“WordPress е искуство на владеење на виртуелниот свет, каде што кодот и 
содржината се спојуваат во виртуелна хармонија.”

 • Времетраење

  5 недели

 • Часови

  20 часа (2 пати неделно)

 • Почеток

  1ви февруари 2024 година

 • Одржување

  Битола или онлајн

 • Цена

  6.000 денари

Информации за Обуката за WordPress:

Доколку сакате да изработувате веб страни, брзо, лесно и едноставно, тогаш оваа обука е наменета токму за Вас. Оваа обука е за почетници, и за сите оние кои досега никогаш немаат изработено веб страна. 

WordPress е open-source односно вид на софтвер со отворен код за создавање на блогови или веб страни, и овозможува голема слобода во програмирањето. Преку оваа обука студентот ќе научи да креира веб страни наменети за различни производи или услуги. 

Технологии кои ќе се изучуваат:

 • Инсталирање на локална WordPress сервер околина и вовед во WordPress
 • WordPress dashboard
 • Инсталирање на тема
 • Поставување и интегрирање на слики
 • Плагини односно додатоци на веб страна
 • Додавање корисници
 • Структура на веб страна
 • Контакт форма
 • Интегрирање со социјални мрежи
 • Оптимизација на веб страна

Предности :

 Широк спектар на работни места
 Самостојност
 Повисоки плати

Што друго се добива од оваа Обука?

Во обуката ќе биде вклучено инсталација и активирање на WordPress, дизајнирање и уредување на целосна веб страна, дизајнирање на страни во веб страната, мени, сајтбар, футер, инсталирање на теми и плагини, како и back-up на веб страни. Воедно ќе биде вклучено и креирање на содржина, функционирање на интернет пребарувачите, како и хостирање на веб страната. 

Во текот на обуката студентот ќе работи на веб страна по сопствен избор.

Учесниците на Академијата имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top