Јавен Адвертајзинг

Обука за регрутер

Сеопфатна програма е креирана со цел да ве опреми со знаењата и вештините потребни за да напредувате во динамичното поле на регрутирање

 • Времетраење

  2 месеци

 • Часови

  2 пати неделно по 60 мин.

 • Почеток

  20-ти јули 2024 година

 • Одржување

  Битола или онлајн

 • Цена

  Вкупната цена на обуката е 24.000 денари, со месечни рати од 12.000 денари или целосна уплата со 20% попуст, со што вкупниот надомест ќе се намали на 19.200 денари.

Информации за Обуката:

Оваа сеопфатна програма е креирана со цел да ве опреми со знаењата и вештините потребни за да напредувате во динамичното поле на регрутирање. Улогата на регрутерите, во денешниот конкурентен пазар на труд, никогаш не била поклучна во помагањето на организациите да најдат и задржат врвни таленти.
 
Регрутирањето не е само пополнување на слободни работни места, станува збор за разбирање на потребите на организациите, привлекување на вистинските кандидати и обезбедување на непречен процес на вработување што се усогласува со стратешките цели. Нашата наставна програма е внимателно направена за да ви обезбеди солидна основа во принципите, стратегиите и најдобрите практики за регрутирање.

Што се изучува:

Вовед во регрутирањето

  • Општи податоци за регрутација
   • Дефиниција и значење на регрутирањето
   • Улогата на регрутерите во современите организации
  • Планирање на регрутерскиот процес
   • Анализа на потребите за работници
   • Креирање на профил на работната позиција
   • Планирање на регрутните активности
  • Огласување и маркетинг за регрутација
   • Креирање ефективни огласи за работа
   • Избор на канали за огласување
   • Маркетинг стратегии за атракција на квалитетни кандидати
  • Селекција и избор на кандидати
   • Примена на методи за селекција: интервјуа, тестови
   • Процес на одбирање и евалуација на кандидатите
   • Етика во селекцијата на кандидати
  • Процес на набавување и разговор со кандидатите
   • Преговарање со успешните кандидати
   • Поставување на очекувања и договор за работа
   • Стратегии за задржување на квалитетните кандидати
  • Технологија во регрутирањето
   • Користење на регрутни софтвери и алатки
   • Онлајн регрутни канали и платформи
   • Виртуелно регрутирање и интервјуа
  • Ефикасно управување со процесот на регрутирање
   • Анализа на перформансите на регрутниот процес
   • Континуирано усовршување на методите и процесите
   • Превенција на грешки и препораки за подобрување

Предности:

Развој на комуникациски вештини
Академски напредок
Меѓународен напредок

Што друго се добива од оваа Обука?

Во текот на оваа програма, ќе истражувате различни модули кои покриваат суштински аспекти на регрутирањето, од планирање и рекламирање до избор, преговарање и искористување на технологијата.

Учесниците на Обука имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top