Јавен Адвертајзинг

Македонски јазик за странци

“Учењето на македонскиот јазик по нивоа Ви отвара врати кон нови можности за зачувување на културата и традицијата.”

 
 • Времетраење

  Едно ниво трае 4 месеци

 • Часови

  2 пати неделно по 60 минути

 • Почеток

  1ви Март 2024 година

 • Одржување

  Онлајн

 • Цена

  400 евра

Македонски јазик за странци по нивоа:

Oбуката за учење на македонски јазик е  достапна за возрасни и за деца. 
Нашата цел е да Ви помогнеме да го совладате Вашиот мајчин јазик, што ќе ви овозможи не само да комуницирате со локалната заедница, туку и да го доживеете македонскиот начин на живот.

Основни зборови и изрази:

 • Здраво! (Hello!)
 • Како си? (How are you?)
 • Благодарам (Thank you)
 • Моето име е… (My name is…)
 • Молам (Please)
 • Извини (Excuse me / I’m sorry)

Основни граматички правила.

Секојдневни ситуации:

 • Во продавница (In the store): Како да ги побарате продуктите, да ги платите и да побарате помош.
 • Во ресторан (In the restaurant): Како да направите нарачка, да побарате сметка и помош.
 • Во градски транспорт (In public transportation): Како да купите карта, да побарате упатство и да се снајдете во градскиот превоз.

Културни аспекти и обичаи:

Ги учиме странците за традициите и обичаите на македонскиот народ, што ќе им помогне во социјалното вклучување во заедницата.

Конверзација и вежби:

 • Работиме на различни вежби и конверзации за да ги зголемиме вашите јазични вештини.
 • Групни и индивидуални разговори за да ги применете стекнатото знаење во пракса.

Со оваа обука, ви обезбедуваме квалитетно и прилагодено учење, што ќе ви помогне за брзо и успешно совладување на македонскиот јазик. 

Не заборавајте, учењето е искуство што ви отвара нови врати и создава нови можност.

Што вклучува оваа обука:

 • Граматика
 • Вокабулар
 • Изговор
 • Слушање и зборување
 • Читање и пишување

Предности:

Развој на комуникациски вештини
Академски напредок
Меѓународен напредок

Што друго се добива од оваа Обука?

Нашата сеопфатна наставна програма ги опфаќа сите суштински аспекти на македонскиот јазик, обезбедувајќи добро заокружен јазичен развој. Поаѓајќи од поздрави и вовед, постепено навлегуваме во посложени јазични концепти, овозможувајќи ви да се вклучите во дискусии, дебати и разговори на широк спектар на теми.

Учесниците на Обука имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top