Јавен Адвертајзинг

Средношколска академија

Дали сте средношколец со страст за технологија и желба да го истражува светот на програмирањето?
Нашата Академија за средношколците е совршена можност за да го започнете вашето патување во возбудливиот свет на кодирање и веб-развој.

 • Времетраење

  4 месеци

 • Часови

  2 пати неделно по 1 сат (плус 10 часа за работа на проект)

 • Почеток

  11ти март 2024 година

 • Одржување

  Битола или онлајн

 • Цена

  20.000 денари (на рати или во готово со 20% попуст)

Информации за Средношколска академија

Нашата средношколска академија за програмирање нуди сеопфатна наставна програма која ве опремува со знаењата и вештините неопходни за да напредувате во светот на програмирањето и технологијата. Во текот на оваа програма, ќе истражувате разновидна палета на теми, вклучувајќи:

 • HTML (Hypertext Markup Language): Ќе започнете со учење на основниот јазик на веб, HTML, овозможувајќи ви да креирате структурирани и интерактивни веб-страници. Од градење на основата на веб-страница до вградување мултимедијални елементи, ќе ја совладате уметноста на создавање веб-содржини.
 • CSS (Cascading Style Sheets): Впуштете се во светот на веб дизајнот со CSS, каде што ќе стекнете вештини за стилизирање на веб-страници за да ги направите визуелно привлечни и респонсивни. Разбирањето на CSS е од клучно значење за создавање на кориснички и естетски веб-страници.
 • JavaScript: Истражете ја динамичната и интерактивната страна на веб-развојот со JavaScript. Ќе научите како да додавате функционалност на вашите веб-страници, да креирате динамични кориснички интерфејси и да работите со податоци за да ги оживеете вашите веб-локации.
 • Програмирање во C++: Навлезете во областа на софтверското инженерство со совладување на C++. Овој разновиден и широко користен програмски јазик ќе ве поттикне да развивате софтверски апликации, игри и системи. Со C++, ќе навлезете длабоко во светот на кодот, алгоритмите и решавањето проблеми.
 • Програмирање во Python: Развијте силна основа во Python, еден од најразновидните и најшироко користени програмски јазици. Ќе ја искористите моќта на Python за различни апликации, вклучувајќи развој на веб, анализа на податоци и многу повеќе.
 • Figma: Надвор од кодирањето, ќе ги откриете најважните работи на дигиталниот дизајн користејќи Figma. Оваа стандардна алатка за дизајн ќе ви овозможи да креирате неверојатни кориснички интерфејси и прототипови, подобрувајќи ја вашата способност да креирате визуелно привлечни проекти.

Технологии кои ќе се изучуваат:

 HTML, CSS, 
 JavaScript
 Програмирање во C++
 Програмирање во Python
Figma

Предности:

 Широк спектар на работни места
 Самостојност
 Повисоки плати

Што друго се добива од оваа Академија?

До крајот на програмата, не само што ќе имате сеопфатно разбирање за овие основни технологии, туку ќе се стекнете и со практично искуство за да ги примените сите стекнати вештини во сценарија од реалниот свет. Без разлика дали се стремите да станете веб-развивач, софтверски инженер или дизајнер на кориснички интерфејс, сеопфатната обука на нашата академија гарантира дека сте добро подготвени да ги остварите вашите соништа во технолошката индустрија. 

Запишете се денес и направете го првиот чекор кон иднината исполнета со креативност и иновации во програмирањето!

Учесниците на Академијата имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top