Јавен Адвертајзинг

Дигитален Маркетинг + SEO

“Дигиталниот маркетинг е како меѓународниот аеродром,  а SEO е карта која го води вашиот бизнис во целиот свет на интернетот.”

 • Времетраење

  4 и пол месеци

 • Часови

  100 часа (2 пати неделно)

 • Почеток

  1ви февруари 2024 година

 • Одржување

  Битола или онлајн

 • Цена

  32.000 денари (на рати или во готово со 20% попуст)

Информации за обуката за
Дигитален Маркетинг + SEO:

Академијата за Дигитален маркетинг и SEO е по верифицирана и акредитирана програма од Министерството за образование и наука и Центарот за образование на возрасните.

Изучување на најновите трендови на дигиталниот маркетинг и оптимизација на веб страни (Off site & On site SEO).

Користење на голем број на платформи кои ќе им помогнат на студентите да ги совладаат сите вештини за креирање успешни маркетинг стратегии, креирање на креативи, одредување на таргет групите, креирање на успешни маркетинг кампањи, креирање на оптимизација на веб страните, Google Analytics, Google Ads, Bing Ads, како и креирање на потполно функционални веб страни и ажурирање на истите, според барања на клиентите.

Технологии кои ќе се изучуваат:

 Разбирање на е-бизнис и е-трговија
 Правила за водење на е-трговија во нашата земја и странство
 Генерирање на лидови и нивно конвертирање во продажба, начини, методи и канали
 Водење на веб аналитика, генерирање на код за пратење за аналитика, работа во платформа за следење на посети на веб сајт, креирање на извештаи – Google Analytics
 Оптимизација на веб сајтови или on-site оптимизација, активности и начини кои може да се направат на веб сајтовите со цел да се подигне рејтингот на сајтот при пребарување во интернет пребарувачите
 Рекламирање на пребарувачи односно off-site оптимизација, принципи и користење на Google Ads и Bing Ads
 Кампањи за е-маил маркетинг и сервиси за емаил-маркетинг, MailchimpProcedure
 Креирање и водење на кампањи на социјални медиуми: Facebook, Instagram, LinkedIn
 Блогирање и креирање на платформа за блог, правила за водење на успешен блог
 Wordpress , интеграција на социјални мрежи и оптимизација

Предности :

 Широк спектар на работни места
 Самостојност
 Повисоки плати

Што друго се добива од оваа Академија?

Во текот на целата Академија, студентите работат на голем број на практични проекти кои им помагаат да ги совладаат нивните вештини. Работата на реални практични проекти им помага на студентите веднаш после завршувањето на Академијата брзо и лесно да се прилагодат на нова работна позиција.
Со оваа Академија се откриваат сите канали за маркетинг и како да се стигне до истите. Исто така креирањето на веб страна која е потполно функционална е една од најважните делови за секој бизнис.

Академијата е наменета за сите возрасти и не се потребни никакви предзнаења.

После завршувањето на Академијата добивате сертификат кој е валиден во земјата и во странство.

Учесниците на Академијата имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top