Јавен Адвертајзинг

Обука за роботика (8+ години)

Внесете го Вашето дете во светот на програмирањето!

 
 • Времетраење

  4 месеци

 • Часови

  2 пати неделно по 1 час

 • Почеток

  1ви февруари 2024 година

 • Одржување

  Битола или онлајн

 • Цена

  2000 денари

Информации за обуката за роботика (8+ години)

Откријте го светот на роботиката со нашата Обука за роботика наменета за деца на возраст од 8+ години.

Воведете го вашето дете во технологијата, креативноста и решавањето проблеми.

Поттикнете ја љубопитноста и ентузијазмот на вашето дете за фасцинантниот свет на роботиката преку програма прилагодена за деца, која е совршен спој на практично искуство, едукативна забава и врвна технологија.

Дајте му можност на вашето дете да истражува, создава и иновира со помош на Обуката за роботика. Обезбедете го нивното место сега и нека започне патувањето во возбудливиот свет на роботиката!

Технологии кои ќе се изучуваат:

 Склопување и расклопување на најновите модели на роботи, Поттикнување на креативноста преку кодирање во Scratch, Навлегување во доменот на 3D печатењето

Предности 

Вовед во програмирање
Решавање на проблеми
Подготовка за идни вештини

Програма за оваа Обука?

Склопување и расклопување на најновите модели на роботи:

Учениците ќе се стекнат со вештини за склопување и расклопување на најновите роботски модели. Ова практично искуство не само што обезбедува длабоко разбирање на механиката, туку и влева вештини за решавање проблеми и внимание на деталите кај нашите млади ентузијасти.

Поттикнување на креативноста преку кодирање во Scratch:

Искористувајќи ја моќта на Scratch, визуелен програмски јазик лесен за користење, обуката на учениците им нуди можност да преземат контрола над своите роботи. Тие ќе научат да кодираат, креираат и експериментираат со Scratch, развивајќи цврста основа во концептите за програмирање.

Навлегување во доменот на 3D печатењето:

Нашата програма ја надминува традиционалната роботика со воведување на децата во областа на 3D печатењето. Учесниците ќе добијат искуство од прва рака во управувањето и работењето со 3D печатач, поттикнувајќи ја нивната креативност додека ги оживуваат нивните уникатни дизајни.

Учесниците на Обука имаат ексклузивен пристап до заедницата на предавачи и учесници, каде што сите заедно ќе разменувате знаења и информации и секогаш ќе бидете во тек со новостите од областа што сте ги научиле

Scroll to Top